r
Nosalty Logó

Bécsi fiákerpecsenye

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Bécsi fiákerpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3226 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 808 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    251.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4816 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 3226 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat áztassuk be langyos vízbe kb. 20 percre. (Majd alaposan mossuk meg őket, hústűvel több helyen szurkáljuk meg, csomagoljuk szemenként alufóliába, rakjuk tepsire, és 180 fokos sütőben süssük puhára kb. 1 óra alatt.)
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a szalonnát, adjuk hozzá a hagymakarikákat, az áttört fokhagymát. Élénk tűzön pirítsuk 1 percig.
  3. Enyhén sózzuk, jócskán borsozzuk, lefedjük, és mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen megpuhul, de még nem esik szét.
  4. Közben összekeverjük a tejfölt és a snidlinget, hűtőbe tesszük.
  5. A puha krumplikat a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd kicsomagoljuk az alufóliából, hosszában félbevágjuk őket. (Aki szeretné, óvatosan lehúzhatja a héjukat is, könnyen leválik.)
  6. A krumplik belsejét villával darabosra lazítjuk-kócosítjuk, majd tetejüket megrakjuk kb. 2 evőkanálnyi szalonnás hagymával, és a behűtött tejföllel azonnal tálaljuk. (Ha vendégvárónak készítjük, akkor az előre elkészített szalonnás-hagymás krumplikat tálalás előtt kenjük meg 1-1 kanál tejföllel, és sütőben forrósítsuk át. Kenegetéshez így is kínálhatunk hozzá még hideg tejfölt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9699
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán finom, ízletes, téli köret. Osztatlan sikert aratott, nálunk toplistás recept lett! Forrás: Lajos Mari

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?