r
Nosalty Logó

Bécsi barackos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bécsi barackos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Összesen 386 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Összesen 2312 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Összesen 155 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 386 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3316.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    640 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    409 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 2312 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A süti elkészítését azzal kezdjük, hogy a barackokat egy kicsit előfőzzük. Erre azért van szükség, hogy a nagy mennyiségű víz, ami a gyümölcsben található, elfőjön, így a tészta sütés közben nem fog elázni. Ehhez a barackokat megmossuk, kockára vágjuk, rászórjuk a cukrot, a fahéjat és kb. 15-20 percig darabosan sűrűre főzzük. Ha elkészült, félrerakjuk és lehűtjük.
  2. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A hideg tejben oldjuk fel a sütőport és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután mehet bele a joghurt, a liszt és a reszelt citromhéja is. Keverjük homogén masszává, majd öntsük egy jól kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 20 percig süssük elő.
  3. Közben, verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, a csipet sóból, a cukorból és a citrom levéből.
  4. Amikor a tészta langyosra hűlt, kanalazzuk rá a barackot, ezután szépen simítsuk el rajta a felvert tojásfehérjehabot és szórjuk meg a fahéjjal összekevert kristálycukorral.
  5. Ezután 170 fokos sütőben süssük további 15-18 percig a süteményt. Langyosra hűlve tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10288
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kár is lenne tagadni…ez a süti nem tartozik a szép sütemények közé. Ennek ellenére mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a puha, joghurtos piskóta, a barack és tojáshab triójánál nehezebben lehet finomabb kombinációt elképzelni. Igazi, nagymamiféle hétvégi sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek