r
Nosalty Logó

Bazsalikomos tészta cukkinis sajtszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Bazsalikomos tészta cukkinis sajtszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3733 micro
Összesen 716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2134 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7466 micro
Összesen 1431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bő 2 liter vízben 1 ek olívaolaj hozzáadásával al dente főzzük. Szűrjük, röviden öblítjük, a szűrőt letakarva félretesszük.
  2. A cukkinit felkockázzuk, a fokhagymát szintén. A hagymát hosszában kettévágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagy teflon serpenyőben felmelegítjük a maradék olívaolajat. Ebben állandó kevergetés közben picit megpirítjuk a zöldségeket, és jól megborsozzuk. Redukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos fedő alatt saját levében pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. (Én egy kk zöldséges ételízesítőt is tettem hozzá.)
  4. A készre párolódott zöldséghez keverjük hozzá a tésztát.
  5. Öntsük fel a tejjel, és ha forr, keverjük bele a sajtot, és sűrítsük be az egészet ízlés szerint. Ha ezzel elkészültünk, tépkedjük bele a bazsalikom leveleket. Lazán keverjük össze a tésztánkat.
  6. Előmelegített tányérokon tálaljuk, és ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal, avagy felaprózott, pirított mogyoróval. (Dió is passzol hozzá.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4671
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 16.

Ajánló

Adhatunk mellé paradicsomot, balsamico ecettel vagy citromlével ízesítve. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos tészta cukkinis sajtszószban
Marti48 317 recept

Mielőtt kiültettük a cserépben elburjánzott bazsalikomot, egy csokorra valót le kellett belőle "stuccolni". Fagyasztásra nem érdemes, főzéshez sok! Medvesajt a hűtőben, tészta "raktáron", egy db cukkini feldolgozásra várva... Így született meg ez a nagyon ízletesre sikerült tészta fogás...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?