r
Nosalty Logó

Bazsalikomos paradicsomlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Bazsalikomos paradicsomlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4625.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2835.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3030 micro
  • β-karotin
    13470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77190 micro
  • Lut-zea
    3690 micro
Összesen 1121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2444 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A paradicsomok héját mosás után egyszerűen lehúzogatjuk.
  2. Az üvegeket a fedéllel együtt tepsibe pakoljuk, majd 100 C fokon (gyenge hőmérsékleten) sterilizáljuk a sütőben 15 percig. Amíg az üveg a sütőben áll, a paradicsomot egy edénybe téve összevágjuk.
  3. A cukorral és sóval elkezdjük főzni. Ha jól szétfőtt, botmixerrel pürésítjük. 3-4 percig még forraljuk, közben mindig kevergetjük. Végül az összevágott friss bazsalikomlevelet hozzádobjuk.
  4. A felforrósított üvegekbe szedjük a levet, jó erősen lezárjuk, és száraz dunsztba (plédek közé) tesszük 1 napra. Végleges, hűvös helyükre ezután pakoljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7479
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Ajánló

Nem kellett forró vízbe dobni a paradicsomot, hogy a héja könnyen lejöjjön. A 3 kilóval hamarabb végeztem, mintha még forró vízbe is beleraktam volna. 4 üvegnyi mennyiség lett ennyi paradicsomból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár friss fogyasztásra, vagy jól lezárva télre is kiváló a bazsalikom-ízzel összeért paradicsomlé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?