r
Nosalty Logó

Bazsalikomleves parmezánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Bazsalikomleves parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5015.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3850 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6789 micro
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A fokhagymát is megpucoljukes fokhagymaprésen átnyomjuk.
  2. Az olívaolajat egy lábasba felhevítjük. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne.
  3. A lisztet a hagymákra szórjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd állandó kevergetés mellett felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel. Lassú tűzön körülbelül 10 percig főzzük.
  4. A parmezán felét lereszeljük és a mustárral együtt a levesbe keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  5. A bazsalikomleveleket a szárról letepkedjük, megmossuk, egy párat félreteszünk. A többit a leveshez adjuk és botmixerrel mixeljük.
  6. A levest tanyérokba osztjuk. A megmaradt parmezánt vékony forgácsokra vágjuk és a félretett bazsalikomlevelekkel együtt díszítjük a levest.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7197
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 31.

Ajánló

Lehet még vajban aranybarnára pirított kenyérdarabkákkal is gazdagítani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc levesünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek