r
Nosalty Logó

Batyuban sült camembert lilahagymalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Neeta
Batyuban sült camembert lilahagymalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sajt-batyuhoz

Köretnek

Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sajt-batyuhoz

Köretnek

Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sajt-batyuhoz

Köretnek

Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    457 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    4573 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    9479 micro
Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4199 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    9145 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    18957 micro
Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    195 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A sajt-batyuhoz

Köretnek

Elkészítés

A sajt-batyuhoz

  1. Ha nincs a hűtőnkben omlós tészta, akkor kezdjük annak az elkészítésével, hogy pihenhessen a hűtőben, míg a lekvárt elkészítjük. Én készítettem: 4-5 ek liszt, egy jó ujjnyi csík vaj, egy felvert tojás fele, némi víz és só. Gyorsan összedolgoztam, és ment is a hűtőbe. A tojás másik fele jó lesz kenni, és ennyi tészta pont elég is volt, hogy becsomagoljam a sajtomat. Addig a sütőt is bekapcsolhatjuk, hogy előmelegedjen 180-200°C-ra.
  2. Most jöjjön az epres-lilahagyma lekvár. A hagymát pároljuk meg némi olajon, sózzuk. Amikor már szépen alakul, dobjuk hozzá a feldarabolt epreket, hagyjuk, hogy szétessenek, és szép krémes legyen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal, majd a végén adjunk hozzá 1 tk mézet, és még egy kicsit melegítsünk rajta.
  3. Most a csomag. A tésztát vegyük elő a hűtőből, és nyújtsuk ki. Kenjünk az aljára is a csodás lekvárunkból, rakjunk rá egy szelet almát, majd sonka, a sajt, sonka, alma és megint a lekvár, majd csomagoljuk be a tésztába ezt a finomságot. Helyezzük sütőlapra - én lefordítottam, hogy ahol bezártam a batyut, az legyen alul -, és kenjük meg a fennmaradt tojásunkkal, és mehet a sütőbe, míg szép aranybarna nem lesz. Kb. 30 perc.
  4. Ezalatt állítsuk össze a salátánkat. Daraboljuk fel a paprikát, paradicsomot, uborkát, az újhagymát és epret, és mind keverjük össze. Tálalásnál locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2617
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült camembert-re vágytam, és valami extrára. A kedvenc szakácsaim ihlettek, a fiúk a Bors Gasztrobárból, így született az epres lilahagymalekvár, ami mondhatom olyan fergetegesen sikerült, hogy tervezek egy nagyobb adagot is befőzni. A maradék almából ismét elkészült a zabkeksz.

Hozzávalók

A sajt-batyuhoz

Köretnek

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek