r
Nosalty Logó

Battenberg sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Battenberg sütemény
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4304.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral elkeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk, ezután beleütjük a tojásokat és simára keverjük.
  2. Kétfelé osztjuk a masszát, az egyikbe ételszínezéket csöpögtetünk és megszínezzük. A másik felét érintetlenül hagyjuk.
  3. 2 ládaformát kivajazunk, lisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk) és beleöntjük a masszákat, amiket külön-külön megsütünk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük (tűpróba).
  4. Kiborítjuk a formából, majd hagyjuk hűlni. Miután kihűlt a különböző színű tésztákat hosszában elfelezzük, és sakktáblaszerűen a ribiszkedzsemmel (vagy bármilyen más dzsemmel) összeragasztjuk.
  5. A marcipánmasszát folpack között kinyújtjuk akkorára, hogy a süteményt be tudjuk vele burkolni, megkenjük a felolvasztott sárgabarackdzsemmel, és a süteményt a közepére helyezzük. Ráhajtjuk a marcipánt és finoman összenyomkodjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19434
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

Én különböző színű marcipánnal díszítettem, de lehet kristálycukorral is, vagy akár késsel is be lehet kockázni. Nem volt itthon csak barackdzsem, én ezért csak azt használtam. 1-2 napot jó hagyni, hogy összeérjenek az ízek, letakarva tároljuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Príma Konyha magazinban találtam rá a receptre, nagyon szép sütemény:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!