r
Nosalty Logó

Bársonyos-tejszínes csokihab party adag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Bársonyos-tejszínes csokihab party adag
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1954 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

  1. A csokit apróra tördeljük ésa kávéval együttfelolvasztjuk (csak néhányszor keverjük!)egy hőálló tálban, vízgőz felett (a tál alja ne érjen a forró vízbe!), majd félretesszük langyosrahűlni.
  2. A tojások sárgáját 1 ek cukorral és az egyik vaníliás cukorral habverővel/ géppel pár percig jóhabosra keverjük.
  3. A hideg tojások fehérjét egy csipet sóval nem túl kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt, de még folyós csokit a tojássárgás keverékbe forgatjuk, majda tojásfehérje habotis beledolgozzuk a masszába (óvatosan forgatva).
  5. A tejszínt a 2 ek porcukorral, a másikzacskó vaníliás cukorral nem túl kemény habbá verjük.
  6. A tejszín kétharmadát óvatosan beleforgatjuk a csokis keverékünkbe, majdkisebb üvegtálkákba, vagy üvegpoharakba töltjük(ez az adag kb. 10 kisebb tálka/ pohárka megfelelője).
  7. Hūtőbe tesszük 2 órára(nyári melegben fagyasztóbalehet tenni 1 órára, hogy kicsit fagyosan-üdítő legyen).
  8. A maradék egyharmad tejszínhabot diszítéshez használjuk. Csokiforgáccsal, vagy kakaóporral meghintve tálaljuk és hallgatjuk az áhítozásokat ;).
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9625
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 06.

Ajánló

Várandós kismamáknak nem ajánlott, a nyers tojás (minimálisan rizikós) használata miatt. Friss tojásnál szinte nulla a salmonella-veszély, de aki fél ettől, annak Petra kávés csokihab receptje egy kitűnő variációja ennek a receptnek- tojás nélkül.  Egyébként felkutattam: éttermekben -szigorúan csak 60 Celsius fokon- 5 percig gőz felett keverik a nyers tojást, hogy pasztőrizálják (édességekhez, vagy szószokhoz); de ez sem 100%-os védelem... Én évek óta gyakran készítem ezt a receptet minden bonyodalom nélkül... kivéve az állandó alkudozást ;). Nyugodtan lehet hűteni egy nagy üvegtálban is (folpackkal lefedve), és vizes nagykanállal "galuskázni" tálaláskor; tetszés szerint friss málnával, eperrel, mangóval, vagy gyümölcspürével..:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik legkedvencebb régi édesség receptem; Margaret Fulton ( az Ausztrálok Horváth Ilonája :) egyik kis édesség könyvébõl. Meg kellett dupláznom, mert party nélkül is mindig ment az alkudozás, hogy kié legyen az utolsó csokihabos tálka!

Címlapról ajánljuk

További cikkek