r
Nosalty Logó

Barna sörös kacsaleves gombával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Barna sörös kacsaleves gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1891.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2640 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2534 micro
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Aki akarja, karikázhatja is a vöröshagymát, ha nagyobb darabokban szereti a levesben. A kacsamellet kis darabokra vágjuk fel. A gombát inkább nagyobb darabokra aprítsuk.
  2. Kevés olíván dinszteljük meg a hagymát, dobjuk rá a kakukkfűszálakat, öntsük rá a Worcestershire-szószt. Adjuk hozzá az a kacsamellet. Kevergessük, pirítgassuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Öntsük hozzá a barna sört, kb. 1 liter vizet, fedjük le, és nagyon kis lángon főzzük 25-30 percig.
  4. Adjuk hozzá a gombát, és lefedve újabb 15 percig főzzük. Kóstoljuk meg, ha szükséges, mehet bele még egy kis só vagy bors.
  5. Apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 635
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barna sörös kacsaleves gombával
Pogácsa 382 recept

Egy barátnőmnél ettük ezt a nagyon finom, különleges levest. Azonnal elkértem a receptet. Ha jól emlékszem azt mondta, hogy egy Nők Lapja Konyhában talált rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!