r
Nosalty Logó

Barbis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barbis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Összesen 7732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    497.5 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    2904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10276 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2725 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3985 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.6 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    631 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    1993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4297 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1851 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3239 micro
Összesen 7732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Elkészítés

Az alsó tortához

  1. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a vízzel felverjük, a sárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a két masszát egyneművé keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és a masszához adjuk óvatosan, majd kilisztezett tepsibe öntjük. Tűpróbáig sütjük.
  3. A pudingot előírás szerint elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  4. A tésztát kettévágjuk, és betöltjük a krémmel, a külsejét is bekenjük. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  5. Tortaimádónál megtalálható a fondant készítése. Összeállítjuk a fondant-t, és bevonjuk vele a tortát. Egy kicsit hagyunk belőle a szoknya díszitésére.
  6. A szoknya krémét előző este elkészítjük. A tejszínt felmelegítjük, és beletörjük a csokit. Jó simára kikavarjuk. Majd betesszük egész éjjelre a hűtőbe. Másnap habfixálóval gépi habverővel habosra keverjük.
  7. A kókuszreszeléket megszínezzük ételfestékkel.
  8. A piskótát elkészítjük, a babát betekerjük folpack-kal.
  9. A piskótára tegyünk egy 20 centi átmérőjű tányért, és vágjuk ki. Ez lesz a szoknya alja. Kenjük meg mindkét oldalát krémmel, és tegyük a fehér tortára.
  10. Ezután vágjuk ki a lapokat, mindig fél centivel kisebb legyen. Krémmel kenjük meg mindegyik lapot, és egymásra kell helyezni őket. A levágott darabokra is szükségünk lesz.
  11. A tészta közepébe vágjunk egy x-et ,és szúrjuk bele a babát.
  12. A dereka köré tegyük a darab tésztákat krémmel rögzítve.
  13. Majd az egész szoknyát kenjük be cukros margarinnal, és a baba felső részét is,mert úgy áll meg rajta a fondant. Tegyük egész éjjelre hűtőbe.
  14. Másnap meg befedjük a fondant-tal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 23x35
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17146
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 07.

Ajánló

A virágokat és a pillangókat készen vásároltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsi lányomnak készítettem. Két napig csináltam, de nagy örömet leltem benne. Alig vártam, hogy lássam a gyönyörű szemeit csillogni. Mikor meglátta, nem is tudta, hogy ez most játék vagy torta. Nagyon sokat olvastam utána itt a neten. Úgy gondoltam, hogy  nem is olyan nehéz, és nem az. Igaz, van még mit gyakorolnom, de van 3 gyerkőcöm és egy nagy családom.

Hozzávalók

Az alsó tortához

Az alsó tortakrémhez

A szoknyájához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?