r
Nosalty Logó

Barbi gyümölcsös tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áfonya
Barbi gyümölcsös tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1859 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7427 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1859 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    468.6 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4648.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.9 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3420 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4585 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 7427 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tejszínt jól kikeverjük.
  2. Egyenként beleütjük a tojásokat. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Az étcsokit apró darabra vágjuk, és a masszába forgatjuk.
  4. Vajazott, zsemlemorzsázott kapcsos tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült, rácsra téve hűtjük.
  6. Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral, és kirakjuk a befőttekkel. (A karima végig rajta van a formán.)
  7. A krémhez a tejet a cukorral, pudingporral megfőzzük, állandó keveréssel langyosra hűtjük.
  8. A margarint habosra keverjük, és kanalanként hozzáadjuk a pudingot.
  9. A tésztára simítjuk, és pár órára a hűtőbe rakjuk.
  10. A mázhoz a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat, és langyosra hűtve a tortára simítjuk.
  11. Tetejét bármivel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16501
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Születésnapokra, de bármilyen más alkalomra is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barbi gyümölcsös tortája
Áfonya 8 recept

Kislányom imádja a befőttet, de a sütikért is rajong. Ezért gondoltam, összehozom a kettőt. A tésztában a ropogós csoki, a gyümölcs és a krém lágy íze, egyszóval nagyon jól harmonizál.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek