r
Nosalty Logó

Báránytorta ladybugtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Báránytorta ladybugtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6901 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    325.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2695.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.5 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 6901 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A kakaós piskóta:
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A cukrot az egész tojásokkal habbá verjük, ez beletelik néhány percbe, majd a végén belekerül az ecet is.
  4. A lisztet 3 részletben rászitáljuk a habra, és villával óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
  5. Az olajat is hozzáadjuk, óvatosan elkeverjük.
  6. Az alján kavajazott sütőformába (nálam itt bárány alakú) öntjük. (Szerintem meg lehet sütni egy kisebb tepsiben is, és a kész piskótát formázni, de ez azért jóval macerásabb.)
  7. A sütőbe téve 5 perc után levesszük a hőfokot 150-180 fokra, és legalább 25-30percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni, mert másképpen összeesik. Mikor a piskóta már teljesen kihűlt, ez lehet akár másnap is, kettévágjuk.
  8. A krém :
  9. A mascarponét a fele porcukorral simára keverjük.
  10. A habtejszínt (ami jól le van hűtve) habbá verjük habfixálóval, és a végén hozzáadjuk a porcukor másik felét, majd a vaníliát.
  11. A kettőt óvatosan összeforgatjuk, nehogy összetörjön a hab. Egy kis tálba 3 ek krémet félreteszünk.
  12. A meggybefőttről leöntjük a levét, és amennyire csak lehet, a meggyekből kinyomkodjuk a maradék levet.
  13. A krém nagyobbik részéhez keverjük.
  14. A torta összeállítása :
  15. A piskótát megtöltjük a krémmel (ha nagyon soknak látjuk, ne tegyük bele az egészet, magában is nagyon finom! (:)
  16. Ráhelyezzük a második piskótalapot és atetejét a félretett krémmel kenjük be, de csak vékonyan! Egy jó fél órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön.
  17. A marcipánt elosztjuk, méghozzá 1/3-ad (ezt színezhetjük),2/3 -ad arányban.
  18. A nagyobbik részt két folpack között nyújtjuk ki, mivel így nem ragad sem a deszkához, sem a nyújtófához. Porcukrot, lisztet nem teszünk hozzá, mert ettől rettengő keménnyé válik. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk.
  19. Az egyik folpackot eltávolítjuk, és a lehűtött piskótára borítjuk a marcipánt. Ekkor vehetjük le a másik fóliát.
  20. A torta formáját követve szépen rásimítjuk a marcipánt, majd a felesleget levágjuk.
  21. A maradék 1/3-ad marcipánnal pedig kidíszítjük. (Én megszíneztem a marcipánt, és úgy díszítettem, de ehhez nagyon fontos, hogy ne folyékony színezőt használjunk, mert a marcipán attól használhatatlanná válik! Én ételszínező pasztát használtam!) Ezután már csak egy dolgunk van, megenni! Jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3239
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Az évfordulónkra készült a barátommal. (: Nagy sikert aratott, megérte a fáradozást!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek