r
Nosalty Logó

Báránygerinc érmék babraguval, rozmaringos burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Báránygerinc érmék babraguval, rozmaringos burgonyával
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bárányhoz

A szafthoz

A babraguhoz

A rozmaringos burgonyához

Összesen 761 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bárányhoz

A szafthoz

A babraguhoz

A rozmaringos burgonyához

Összesen 3041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bárányhoz

A szafthoz

A babraguhoz

A rozmaringos burgonyához

Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2322 micro
  • β-karotin
    5577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1439 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 761 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4414.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2245 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1757 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9289 micro
  • β-karotin
    22310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5755 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A szafthoz

A babraguhoz

A rozmaringos burgonyához

Elkészítés

A bárányhoz

  1. A munka oroszlánrésze előző nap vár ránk. Teendőink a következők: Előkészítjük a karajszeleteket. A húsról levágjuk a csontot; a szeleteket medalionokká formázzuk, és bepácoljuk. A páchoz az olívaolajat összekeverjük a zsályával, a borssal, a citromhéjjal és az áttört fokhagyma-gerezdekkel. Ebbe forgatjuk a húst, és jól záródó edényben hűtőszekrénybe tesszük 24 órára.
  2. Elkészítjük a szaftot: a csontokról levágjuk a hús- és faggyúmaradékot. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a hagymát kockákra vágjuk. A fokhagymát szeleteljük.
  3. Olyan lábast választunk, amellyel a tűzhelyen is dolgozatunk, de sütőbe is tehetjük, azaz nincsenek hőre lágyuló részei. Ebbe az edénybe tesszük a csontokat, a levágott hús- és faggyúmaradékokat a sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, hagymával, és 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
  4. Amikor szép barnás színt kap, hozzákeverjük a paradicsompürét, és újra barnulásig sütjük tovább.
  5. Kivesszük a sütőből, felöntjük a vörösborral és a vízzel, és a tűzhelyen kezdjük főzni kis lángon. Fűszerezzük a szeletelt fokhagymával, a szemes borssal, a rozmaringgal. Beforraljuk kb. 2 dl-re, leszűrjük, és másnapig hűtőben tartjuk.
  6. Amennyiben a babragut száraz babból készítjük, azt is előző nap kell beáztatnunk, másnap pedig puhára főzzük. A rozmaringos burgonyakörethez héjában megfőzzük a krumplit.
  7. Másnap folytatjuk a munkát: Amennyiben nem konzervet használunk, a beáztatott babon lecseréljük a vizet, és megfőzzük. Érdemes kuktát használnunk, mivel abban a főzési idő jelentősen lerövidül (1-1,5 óra helyett kb. 30 percre).
  8. A szaftról leszedjük a zsiradékot. A levet melegíteni kezdjük, közben a burgonyakeményítőt csomómentesre keverjük néhány evőkanál lével, és ezzel a keverékkel sűrítjük a szaftot. Sózzuk, és a hús sütése előtt felforraljuk. Nem szabad forrni hagyni, mert a keményítő elveszti hatását.
  9. A babraguhoz szeleteljük a hagymát és a sárgarépát. Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, gyors keverés mellett átpirítjuk rajta a hagymát; hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, ízlés szerint az apróra vágott cseresznyepaprikát, és felöntjük a bab főzővízéből (vagy a konzerv levéből) annyival, amennyi éppen ellepi. A zöldségeket roppanósra főzzük, majd belekeverjük a puha babot és a zsályát. Ízesítjük sóval, balzsamecettel, és összeforraljuk.
  10. A rozmaringos burgonyakörethez az előző nap megfőzött krumplit meghámozzuk, és az olívaolajon a rozmaringgal és a sóval megpirítjuk.
  11. Amikor mindennel elkészültünk, a húst sózzuk; egy teflon serpenyőbe teszünk néhány evőkanálnyit a pácból, és ebben sütjük meg az érméket.
  12. Tálalás: A húst a babraguval tálra rendezzük, meglocsoljuk a szafttal, és melléadjuk a rozmaringos burgonyát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8314
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Munkás", de megéri! Fantasztikus ízek jelennek meg az ételben. Ha eddig tartott a bárányhústól, ezzel elcsábul!

Hozzávalók

A bárányhoz

A szafthoz

A babraguhoz

A rozmaringos burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?