r
Nosalty Logó

Báránycomb fehérborban baconös spárgával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mayura
Báránycomb fehérborban baconös spárgával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 1152 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 5759 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 221 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1152 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.2 g

Zsír

  • Összesen
    470 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7058.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    2772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1617 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2492 micro
Összesen 5759 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A báránycombot alaposan besózzuk, mindenhol jól bedörzsöljük a sóval, és közben elkészítjük a pácot.
  2. Megolvasztjuk a vajat, és hozzátesszük a gyömbért, a borsot és a fokhagymát, valamint egy fél citrom levét.
  3. Jó alaposan bekenjük vele a combot, és egy éjjelre lezárt zacskóban hűtőbe tesszük, és pácoljuk.
  4. Kivesszük, és serpenyőben kevés zsíron kérget sütünk rá pár perc alatt minden oldalon.
  5. Miután minden oldalát megpirítottuk, felöntjük fehérborral. Előmelegített forró sütőben először lefedve sütjük 30 percet, utána lefedés nélkül 45 percet pirítjuk.
  6. Ezt követően kivesszük, és fél órát pihentetjük, csak ezután szeleteljük vékony szeletekre, és a fehérboros pecsenyeléből locsolhatunk a már felszeletelt sültre.
  7. Amíg a hús pihen, elkészítjük a spárgát. A zsenge spárgát megmossuk, és levágjuk a szárazabb végeket.
  8. Kicsit megsózzuk, és borsozzuk, baconbecsavarjuk 4-es csomagokban, és kizsírozott tepsiben kevés fehérborral (3-5 ek), meglocsoljuk, 15 perc alatt kész. Egyszer megfordíthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13868
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Keleti ízvilágot kedvelőknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna kipróbálni a báránycombot egészben megsütve is. Nagyon kellemes lágy íze van, ez a pác nagyon jól beszívódik a husiba, és végre egy kicsit más, mint a megszokott rozmaringos bárány. Mi nagyon szeretjük a bárányhúst, ajánlom mindenkinek, aki kedveli a keleties ízeket.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek