r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Barackos túrótorta 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 4136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8126.6 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1569 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2701 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1642 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    368 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1933 micro
Összesen 4136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokott módon megsütjük, és három lapra vágjuk.
  2. A túrót a citrom héjával és a levével, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot, és az előzőleg pépesített őszibarackot.
  4. A kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk.
  5. Hozzáadjuk a túrós masszához.
  6. Amikor már kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt.
  7. Az alsó tortalapot tálra tesszük, és tortakarikát rakunk köré.
  8. A töltelék egy részét rákenjük, majd rárakjuk a következő tortalapot. Megint krém majd piskóta. A tetejét is bekenjük, de azt csak vékonyan.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. (Általában este készítem el, és másnap veszem le a tortakarikát, és díszítem. Így biztos megdermed:)
  10. A díszítéshez az őszibarackot nem kell meghámozni, mert úgy sokkal szebb. A vékony szeleteket virágszirom alakban a tortára fektetjük úgy, hogy körben hagyunk egy kis helyet a tejszínhabnak.
  11. A tortazselét a leírás alapján készítjük el, majd belülről kifelé haladva az őszibarackot bevonjuk vele. Kevés elég rá, a torta többi részére ne follyon.
  12. A torta oldalát bevonjuk az 1 dl tejszínből vert habbal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26939
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 10.

Ajánló

Megjegyzés: Télen befőttből is lehet készíteni. Én nem tudom a piskótát szépen elvágni, és ezért 3 lapban sütöm meg. Macerásabb, de így biztosan egyformák a lapok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos túrótorta 6.
Sz Éva 19 recept

Most kezdődik az őszibarackszezon, és úgy gondolom, aktuális recept. Egy süteményes fórumban találtam ezt a süteményt már jópár éve. Akkor rögtön megsütöttem, és azóta is egyik kedvencünk. Nagy dilemmában voltam, mert két képem van. Az egyiken szép a torta oldala, a másikon az őszibarack szebb. Azután úgy gondoltam, inkább az őszibarackra megyek. Itt az lett a baj, hogy nem tejszínhabbal kentem az oldalát, hanem tejszínhabporral, és az nem igazán sikerült.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek