r
Nosalty Logó

Barackos túrós leveles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Barackos túrós leveles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.4 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást felütjük, beletesszük egy kis tálkába, villával felverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses).
  2. Hozzáadjuk a túrót és a cukrot, valamint a citromhéjat, és jól összekeverjük.
  3. A leveles tésztát kitekerjük, vízszintesen elfelezzük, függőlegesen három részre vágjuk, így 6 egyenlő négyzet/téglalap alakú rész lesz.
  4. Mindegyik rész közepébe teszünk 1 evőkanál túrókrémet. A barackkonzervből 3 fél barackot felvágunk, és a túrós töltelékre teszünk belőle.
  5. A négyzetek sarkait felhajtjuk, az oldalakat összecsippentjük, hogy esetleg ki ne folyjon a töltelék. (A barackokat előtte csepegtessük le jól.)
  6. A sütőben 20-25 percig sütjük. Én nem kentem le tojássárgával, mert a leveles tészta akkor nem "jön föl". Porcukorral meghintve tálaljuk. 6 darab lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8000
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 02.

Ajánló

Diabetikus változatban is elkészíthető. Cukor helyett tegyünk a túrókrémbe 2 teáskanál eritritet. Hat darab lesz belőle, egy db szénhidráttartalma cukormentesen kb. 26 CH.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy délutáni kreáció eredménye túróból, barackból és készen vett leveles tésztából. Nagyon gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!