r
Nosalty Logó

Barackos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Barackos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3143 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    15716 micro
  • β-crypt
    1495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben liszttel és cukorral megfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást és a maradék cukrot is, reszeljük a citromhéjat.
  3. Langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Közben a barackokat kettévágjuk és a mag helyére őrölt fahéjat szórunk.
  6. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe terítjük.
  7. A fél barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk.
  8. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 76934
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos lepény
Harmathy Ildikó 313 recept

Az egyik legnagyobb kedvencem a tipikusan nyári sütik közül, nagyanyám repertoárjából, naná!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek