r
Nosalty Logó

Barackos gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Barackos gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Összesen 456 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Összesen 5478 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Összesen 236 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 456 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    263.1 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7226.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3016 mg
  • Nátrium
    1799 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2192 micro
Összesen 5478 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehab felét. Ezzel is jól összekeverjük, majd a többi tojásfehérjével már csak óvatosan keverjük össze, hogy össze ne törjön a hab.
  4. Kivajazott, kilisztezett kerek sütőformába öntjük, és 200 fokos sütőben készre, tűpróbáig sütjük.
  5. Majd kivesszük a sütőből, és a tortaformában hagyjuk kihűlni.

gesztenyekrém

  1. A fagyasztott gesztenyemasszát hagyjuk félig kiolvadni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba.
  2. Hozzáadjuk a kakaóport és a baracklekvárt, jól összekeverjük mixerrel, hogy egynemű legyen.

összeállítás

  1. A piskótalapot kivesszük a tortaformából, és félbevágjuk. Ami a felső része, azt a tortatálra tesszük megfordítva, ez lesz az alja.
  2. A vízgőz felett felolvasztott csokoládét összekeverjük a baracklekvárral, és rákenjük az alsó tortalapra. Erre rátesszük a tortalap másik felét. Erre rátesszük a cikkekre szelt barackbefőttet, és meglocsoljuk egy pár kanál befőtt levével is.
  3. A gesztenyemasszát a barackok tetejére tesszük, jól rásimítjuk.
  4. A habbá vert tejszínt rákenjük a gesztenye rétegre, és kakaóporral meghintjük. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  5. Másnap ebéd utáni desszertnek kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3372
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Receptkategóriák

Barackos gesztenyetorta
Smaragd konyha 149 recept

Itt a gesztenye szezon, ezért gondoltam, sütök valami gesztenyéset, mivel van a mélyhűtőben fagyasztott gesztenye.

Hozzávalók

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek