r
Nosalty Logó

Barackos-fahéjas kelt lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Barackos-fahéjas kelt lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3135 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 2027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, egy-egy csipet cukrot és lisztet adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A kétféle lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a csipet sót és fahéjat.
  3. A barackot lecsepegtetjük (ha friss, megmossuk, leszárítjuk, kimagozzuk).
  4. A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk a tésztát (egészen lágy galuskatésztát kapunk).
  5. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. A tepsit vagy sütőtálat jól kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a megkelt tésztánkat, elegyengetjük (kicsit macerás a tészta lágysága miatt), meghintjük egy kevés liszttel, majd kirakjuk a tetejét sárgabarackkal. A barackot úgy tesszük a tésztára, hogy a domború fele kerüljön alulra. A magok helyének mélyedésébe fahéjas cukrot szórunk, ami szépen karamellizálódik sütés közben.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 57896
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg túrós lepényt akartam sütni, de mivel nem volt itthon túró (elfelejtettem, hogy felfaltuk túrós tésztának:)), meggyet pedig nem volt kedvem magozni, így a sárgabarackra esett a választás. Először én is meglepődtem, hogy milyen lágy a tészta még kelés után is. A recept azt írta, hogy ki kellene nyújtani, de ez teljesen lehetetlen. Sebaj, legalább az ember megússza a nyújtódeszka takarítást.:) Aki édesen szereti, szórja meg tálalás előtt egy kevés fahéjas porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek