r
Nosalty Logó

Barackos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lousha
Barackos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 615 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1966 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 306 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3932 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 615 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 163 Kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket helyezzük deszkára, nyomjuk le őket tenyérrel, és vágjuk őket majdnem teljesen ketté egy éles késsel. Nyissuk ki őket, mint egy könyvet, és helyezzük őket egymást enyhén fedve, sorba egy nagy darab, előzőleg összegyűrt, bevizezett, majd újra kiterített sütőpapíron. Sózzuk meg őket, majd kenjük meg a chiliporral összekevert méz felével.
  2. Helyezzük az egyik oldalukra a szépen sorba rendezett barackokat, majd hajtsuk rájuk a csirke másik felét. Kenjük meg a húst kívülről is a mézzel, fordítsuk a másik oldalára, ott is kenjük meg. Végül fogjuk össze őket a sütőpapír segítségével szorosan, majd tekerjük meg a papírhenger végeit, egy szaloncukorszerű csomagot létrehozva.
  3. Tegyük a csomagot egy sütőzacskóba, kössük be, szurkáljuk meg, tegyük egy tepsire, és a zacskó csomagolásán található leírás szerint a legmagasabb megengedett hőfokon (nálam ez 220 fok) süssük 30-45 percig.
  4. Csomagoljuk ki a csirkét, helyezzük immár zacskó, papír nélkül a tepsire, és tegyük vissza a sütőbe még 10 percre, hogy kicsit megpiruljon.
  5. Szeletelés előtt hagyjuk pár percet hűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1209
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 23.

Ajánló

Rizzsel is finom, de szerintem párolt, csípősre fűszerezett répával alkot tökéletes párost.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerű, lehengerlően finom fogás.

Címlapról ajánljuk

További cikkek