r
Nosalty Logó

Barackos alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kati Mami
Barackos alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Összesen 716 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Összesen 4284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Összesen 268 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 716 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    342.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 4284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Elkészítés

Piskótalap készítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és kimérjük a lisztet és az édesítőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel.
  2. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük.
  3. A habos sárgájához adagoljuk a sütőporos lisztet és a habot, felváltva.
  4. A tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, és elsimítjuk rajta a tésztát.
  5. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Az idő sütőfüggő, és a tészta vastagságától is függ. Óvatosan és gyorsan kell sütni, hogy ne száradjon ki. Ha kész, kiborítjuk egy másik sütőpapírra hűlni, az aljáról pedig lehúzzuk a papírt.
  6. Amikor kihűlt a tészta, egy püspökkenyér formát kibélelünk vele. Itt ügyesen szabjuk ki az alját, az oldalakat, és ha marad, a tetejére is vágjunk egy lapot. Ha csak darabkák maradnak, az sem baj. Esetleg néhány babapiskótával pótolhatjuk a hiányt.

A krém és a gyümölcs elkészítése

  1. A barackokat megmossuk, és kis kockákra vágva félretesszük.
  2. A mascarponét habosra keverjük a juharsziruppal és a vaníliakivonattal.
  3. A habtejszínt kevés juharsziruppal felverjük, és beleszórjuk a zselatinfixet az előírás szerint.
  4. Összeforgatjuk a sajtkrémet és a tejszínhabot.
  5. A tésztaformába simítjuk a krém felét, és a közepére halmozzuk egy csíkban a gyümölcskockákat. Rásimítjuk a krém másik felét, és elegyengetjük. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy a hézagokat is kitöltse a krém.
  6. A krémet betakarjuk piskótalappal vagy babapiskótákkal, amelyeket kissé megmártottunk feketekávéban. Hűtőbe tesszük egy órára. Utána étcsokival bevonjuk. Felolvasztjuk a csokit, adunk hozzá két kk. étolajat, és úgy öntjük a süteményre. Így könnyebb szeletelni. Újra hűtőbe tesszük, amíg a csoki is megdermed, és már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 813
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kati Mami 15 recept

A családban "a sütemény" az legyen krémes és csokis. Akkor az igazi. Ez ilyen, és nagyon finom is. Könnyű elkészíteni, csak egy kis ügyeskedés kell hozzá.

Hozzávalók

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek