r
Nosalty Logó

Barack-kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Barack-kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 592 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3544 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 285 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 592 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5530.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2422 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3633 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 3544 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót lassú tűzön megpirítjuk, majd rusztikusra vágjuk.
  2. A lisztet, sütőport, kókuszreszeléket jól összekeverjük.
  3. Pürésítjük botmixerrel a leszűrt barackbefőttet, majd hozzáadjuk a tojásokat is, és robotgéppel homogénre keverjük. Mindeközben mikróban felolvasztjuk a margarint, és azzal is jól összekeverjük.
  4. A masszához adjuk a lisztes keveréket, és ismételten egyneművé keverjük.
  5. Fűszerezzük ízlés szerint fahéjjal, szerecsendióval és forraltbor/mézeskalács fűszerkeverékkel (az én esetemben kardamomt, gyömbért, narancshéjat, ánizst és szegfűszeget tartalmazott, amit mozsárban porrá őröltem).
  6. Fakanálra váltunk, és a masszánkba forgatjuk a durvára vágott pirított diót, mazsolát és a felkockázott csokit.
  7. Sütőpapírral bélelt kalácsformába/banánkenyér-formába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x9
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 640
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 26.

Receptkategóriák

Ez a recept születik akkor, ha az ember banánkenyeret akar sütni, de nincs otthon banán...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek