r
Nosalty Logó

Banoffi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Banoffi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 539 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4309 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 256 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 539 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1700 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1555 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 4309 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet és a zsiradékokat egy tálba tesszük, összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd a tojássárgáját és a vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk.
  3. Ha szükséges, még vizet adunk hozzá. Amint összeállt a tészta, fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 20 percre.
  4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 26 cm-es piteformát kibélelünk a tésztával. Itt megjegyezném, hogy nekem nem sikerült kinyújtanom szépen, mert esett szét a tészta, de kézzel simán belenyomkodtam a formába.
  5. Sütőpapírt helyezünk a tésztára, és száraz babbal vagy esetemben szuflé formával lesúlyozzuk. 10 percre a sütőbe tesszük így. A sütőpapírt és a súlyokat eltávolítjuk, majd további 10 percig sütjük.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelékhez elkészítjük a karamellkrémet. A sűrített tejet, vajat és juharszirupot egy lábasba tesszük, és kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, kb. 12-15 perc alatt.
  2. 2 banánt meghámozunk, felkarikázzuk, citromlével bekenjük, hogy ne barnuljon meg. A tésztára rendezzük, szépen sorban.
  3. A karamellkrémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit ráöntjük a banánra, és elkenjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tetejére

  1. Közben a mandulát, ha egész, akkor felszeleteljük, de persze vehetünk szeletelt mandulát is. Száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. A maradék 2 banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, citromlével bekenjük.
  4. A hűtőből kivesszük a tortát, a banánkarikákat szépen sorban a karamell tetejére tesszük. A habot elegyengetjük a tetején, majd megszórjuk a mandulával.
  5. A félretett karamellt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük, de óvatosan, mert könnyen megég. Egy kanál segítségével a habra csorgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1966
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banoffi torta
Gy.Zsuzsi 31 recept

Azt gondolná az ember, hogy a karamell miatt émelyítően édes lesz, de NEM! A banánnal annyira jó párosítást alkotnak, hogy vétek kihagyni ezt az édességet. Még elkészíteni sem bonyolult, bár a tésztával volt egy kis bajom, nyújtani nem nagyon tudtam, de kezelésbe vettem kézzel. Omlós, finom tészta, karamellkrém, banán, tejszínhab és pirított mandula, kell ennél több? Igen, most azonnal bevásárolni és elkészíteni, megéri!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek