r
Nosalty Logó

Banános-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Banános-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 623 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6225 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 258 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 623 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    357.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3000.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.2 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2536 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2394 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 6225 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a tejfölt, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, és vastagabb karikákra vágott banánnal kirakjuk. 180°C-os, előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
  3. A pudingot felfőzzük a tejjel, hideg vízbe állítva kihűtjük (közben párszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg).
  4. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a szitán áttört kakaóporral, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. Robotgéppel szép simára és könnyűre habosítjuk.
  5. Ha teljesen kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, a tetejét tetszés szerint díszítjük.
  6. Tálalás előtt kb. 1 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 27005
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

A karamell ízű puding helyett készíthetjük étcsokoládéssal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erről a sütiről nem storyzni kell, ezt enni kell! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Az idei szezon párja a spárga és a bacon, nem...

Amikor beköszöntenek az első _tényleg_ melengető tavaszi napok április táján, mi már dörzsöljük a tenyerünket, mert a spárgaszezon is közel. Most sem történt ez másképp: ezúttal pedig egyszerű, olasz ihletésű tésztát főztünk a zöldspárgánkból krémes tejszín, szaftos sült bacon, zsenge zöldborsó és üde tárkony (!) kíséretében.

Nosalty

További cikkek