r
Nosalty Logó

Banános krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SKAndi
Banános krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 7310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    461.5 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.3 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 7310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát:
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.
  3. Egy sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  4. A csokikrém elkészítése:
  5. A tojásokat, a cukrot, a csokit és a kávét/kakaóport sűrűsödésig keverjük, kb. 15-20 percig.
  6. A vajat habosra keverjük, és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.
  7. A karamellkrém elkészítése:
  8. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
  9. A tejet a cukor másik felével felforraljuk.
  10. A vízben elkeverjük a karamell pudingport, beleöntjük a tejbe, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  11. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.
  12. A sütemény összeállítása:
  13. A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt.
  14. A tésztát megkenjük a csokikrémmel. Rárakjuk a banánkarikákat.
  15. A banánra rákenjük a karamellkrémet.
  16. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
  17. Ezalatt a Hulalát kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a karamellkrémre.
  18. Egy mintát ráhelyezhetünk, és megszórjuk a kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x27
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 35605
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Ajánló

Tojásfehérje faló is, mert a karamellkrémnél csak 3 tojásfehérjére van szükség, a sárgájákat pedig felhasználhatjuk akár a fánkkészítéskor.:D Húsvéti vendégváró.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptre egy szlovák receptes füzetben bukkantam, amelyben minden süteményhez fotók voltak csatolva. Alig bírtam kivárni, hogy elkészítsem, hát még, hogy megkóstolhassam. :)

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?