r
Nosalty Logó

Banános gombóc mogyorókrém öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Banános gombóc mogyorókrém öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Összesen 1853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Összesen 7408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    419 g
  • Telített zsírsav
    334 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7097.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    2518 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    761.6 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 7408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Elkészítés

A gombóchoz

  1. Aburgonyát sós vízben, héjastul feltesszük főni, villával ellenőrizhetjük, ha kész. Kb. 35-40 perc, burgonyától is függ! (lisztes burgonya a jó)
  2. Kiszedjük, hagyjuk hűlni, megpucoljuk.
  3. Egy tálban a burgonyát összetörjük, összegyúrjuk a tojásokkal, liszttel,csipet sóval (ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet, ha túl lágy).
  4. Lisztezett deszkán cipóvá formázzuk, letakarjuk,10 percet pihentetjük.
  5. A tésztából kis gombócnyi adagokat veszünk ki, kilapítjuk, és a banánkarikát Nutellával megkenve beletesszük a gombóc közepébe, és újra gombóccá formázzuk, az összeset.Tálcára tesszük.
  6. Kevés vízzel a tejforralót kiöblítjük, bele a tej és vaníliacukor, felforraljuk, közepes lángon, gyöngyözően forrásban lévő tejben kifőzzük (a tej tetejére feljönnek, ha megfőttek).
  7. Kiszedjük, és a kókuszreszelékben megforgatva egy jénaiba tesszük.
  8. Kis lábasban a maradék Nutellát és a tejszínt, meg a rumaromát keverés mellett összeforraljuk, lehűtjük.
  9. Tálaljuk a tányérra az öntetet, és erre szedjük rá a gombócokat
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9801
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Ajánló

Ezután, én csak ásványvizet tudok ajánlani, mivel elég édes.Az esett jól:-)) Érdekességek: Banán: Malajziából származik.A benne lévő enzimek az agyműködésre jótékony hatással vannak. Kókuszreszelék: Délkelet-Ázsiai származású lehet, kiváló csonterősítő. Vanilia: Már az azték birodalomban is használták, ismerték. Csokoládé ízesítésére használták. Spanyolok hozták Európába, ők is -nevezték el vaniliának. Nagyon egzotikus, és ezért nagyon drága a jó minőságű vaniliarúd. (Az újságban olvastam, ezeket az infókat, a recept mellett.:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános gombóc mogyorókrém öntettel
Éva-Anyóca 350 recept

A BEST újságban találtam ezt a receptet. Érdekesnek találtam. Végülis minden alapanyagot külön-külön szeretünk, és a kókusz a banánnal együtt is finom lehet, miért is ne, kipróbáltam. Finom lett. Nem a szokásos gombóc, egy kissé egzotikus töltésű.:-))) A gombócot Csonka András "Pici", színésznek egy kedves barátja készítette, mert tudta, hogy nagyon szereti a szilvásgombócot, ezért ezzel akart kedveskedni. Az újságban a recept a BEST SÉF oldalon található meg. Az eredeti neve a receptnek: Banános gombóc mogyorókrémes öntettel a'la Csonka András.

Hozzávalók

A gombóchoz

A gombóc kifőzéséhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?