r
Nosalty Logó

Bakonyi kacsahúsos gombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Bakonyi kacsahúsos gombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 1847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Galuskához

Összesen 88 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3026.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    4522 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4077 micro
Összesen 1847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Leveshez

Galuskához

Elkészítés

Leveshez

  1. A csontból kb 1,6 l vízben sóval, ételízesítővel alaplevet főzünk, lefedve kis lángon kb 50 perc alatt, majd leszűrjük.
  2. A húst ledaráljuk 1 szelet kenyérrel, hozzáadjuk a tojássárgáját, a finomra vágott petrezselymet, kevés étkezési keményítőt, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojás felvert habját. Végül vizes kézzel apró gombócokat formálunk, kb 16 db lesz.
  3. A leszűrt alaplevet felforraljuk, majd a gombócokat 8-10 percig főzzük benne.
  4. Közben a finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a nem túl vékonyra szelt gombát, 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, és további 3 percig kevergetjük, majd az apró kockára vágott paradicsommal jól átforgatjuk.
  5. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, felengedjük a húsgombócos levesalappal, és felforraljuk.
  6. A tejfölt 1/2 dl hideg vízzel és 1 ek liszttel simára keverjük, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Ezzel sűrítjük a levest, majd paprikakrémmel ízesítjük.
  7. A galuskához valókat néhány evőkanál vízzel összedolgozzuk, majd a levesbe szaggatjuk, 2-3 percig főzzük. Ha szükséges, után ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4216
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Tipp: Ha van otthon pecsenyemájunk, kb 20 dekányit apró kockára vágva beletehetünk, amikor a gombát pirítjuk, akkor adjuk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi kacsahúsos gombócleves
Katharosz 498 recept

A gombát szeretjük, a kacsahús is finom, a kettő együtt? Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet!!!

Hozzávalók

Leveshez

Galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek