r
Nosalty Logó

Bakonyi csirkemellragu szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csóti Heni
Bakonyi csirkemellragu szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 1973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    230 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és felcsíkozzuk. A zöldségeket felkockázzuk, a szalonnát szintén felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát is apró kockára összevágjuk.
  2. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk.
  4. Ráöntjük a húst, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk, míg zsírjára sül.
  5. Hozzáadjuk a tört pirospaprikát, öntünk hozzá kevés vizet, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket.
  6. Addig főzzük, amíg megpuhul.
  7. Összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk vele, egy-két percig hagyjuk összeérni, és kész is.
  8. Köretnek rizs, nokedli vagy tészta illik.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 644
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 96642
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Ezt a receptet úgy találtam, egy ismerősöm készítette el, és gondoltam, megosztom Veletek. Az eredeti recept pulykacombból készítette a ragut, mi jobban szeretjük a csirkemellet. A gyerekeim most ettek először ilyen ételt, de nagyon ízlett nekik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!