r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves Dacotától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Bakonyi betyárleves Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    3267 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 400 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3831.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3367.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2995 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    7632 micro
  • β-karotin
    19603 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    4634 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 2397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a zsírt egy nagy fazékban kiolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig keverjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, elkeverjük, felöntjük kb 2 liter vízzel, és visszatesszük a tűzre.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon kb. fél órát főzzük. Hozzáadjuk a karikára vágott gyökérzöldségeket, és újabb fél órát főzzük. Ha a víz közben túlságosan elfőne, akkor pótoljuk.
  4. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csiperkegombát.
  5. A tojást elkeverjük egy kis sóval és a 10 deka liszttel, és csipetkét szaggatunk belőle (kezdjük el akkor, mikor a gyökérzöldeket beletesszük a levesbe, mert eltart vagy 20 percig).
  6. A levesbe beletesszük a csipetkét, és pár percig főzzük. A tejfölt elkeverjük, hozzámerünk egy merőkanálnyi levest, kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, ha szükséges utánafűszerezzük. Még egyet rottyantunk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 656
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 108144
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi melegítő, téli leves - egy tányérral úgysem elég belőle, úgyhogy akár nem is kell második fogással készülni. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?