r
Nosalty Logó

Bajor káposztás krumplinudli - Schnupfnudel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Bajor káposztás krumplinudli - Schnupfnudel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1094 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 365 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3509.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1094 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát széles késsel apróra felvágjuk, besózzuk, és kb. fél órán át állni hagyjuk. A hagymát és fokhagymát kockázzuk (vagy: a pórét karikákra vágjuk). Forró zsíron együtt pirítjuk a káposztát és a hagymákat, fűszerezzük, de a sóval vigyázzunk. Röviden fedő alatt pároljuk úgy, hogy a káposzta kicsit roppanós maradjon. Ha szükséges, pici vízzel lazítsuk, hogy ne égjen oda. Ezután hozzákeverjük a nudlikat, 5-6 percig pirítjuk, majd az egészet jénaiba borítjuk, és sütőben aranybarnára sütjük a tetejét.
  2. Forrón, előmelegített tányéron találjuk, megszórjuk petrezselyemmel, reszelt sajttal, és tejfölt adunk mellé.
  3. A gnocchi megjelenése előtti, tradicionális, egyszerű, bajor"parasztétel". Gazdagíthatjuk pirított sonkakockákkal. Ha nem kapható ez a változat üzletben, a gnocchi (hűtőpultról) is hasonlóan felhasználható. De készíthetjük házilag is az "angyalbögyölőt". Ekkor csak arra ügyeljünk, hogy a tésztát a szokásosnál keményebb állagúra gyúrjuk. Tejföllel, reszelt sajttal tálalva mennyei étek...
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11766
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajor káposztás krumplinudli - Schnupfnudel
Marti48 317 recept

A gnocchi megjelenése előtti, tradicionális, egyszerű, bajor"parasztétel". Gazdagíthatjuk pirított sonkakockákkal. Ha nem kapható ez a változat üzletben, a gnocchi (hűtőpultról) is hasonlóan felhasználható. De készíthetjük házilag is az "angyalbögyölőt". Ekkor csak arra ügyeljünk, hogy a tésztát a szokásosnál keményebb állagúra gyúrjuk. Tejföllel, reszelt sajttal tálalva mennyei étek...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?