r
Nosalty Logó

Baconös sült csirkemell párolt zöldségkörettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconös sült csirkemell párolt zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Összesen 701 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Összesen 2805 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Összesen 134 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    395 micro
  • β-karotin
    1764 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 701 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    2683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1403.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    1579 micro
  • β-karotin
    7057 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    3364 micro
Összesen 2805 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    391 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. Köret elkészítése:
  2. A rizst szokásos módon, fajtától függően annyi ideig főzzük, ameddig a tasak írja (én sós víz helyett vegetás vízben főzöm). Miután megfőtt, állhat, legalább lehűl, ezzel nem kell többet foglalkozni.
  3. Az enyhén fűszeres párolt zöldséghez (ami kissé kínai beütésű -ez esetben a csípős dolgokat kihagyjuk) egy mélyebb serpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd a zöldségeket nem túl apróra vágva beletesszük, hogy párolódjanak.
  4. Mikor a paradicsomok egy kisebb levet eresztettek (ez egyébként nem sok idő), a mexikói mixet is hozzáadjuk. Ezután ollóval belevágjuk a közepes, természetesen átmosott köteg petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk.
  5. Hozzáadunk még kb. 1 tk kakukkfüvet (de nem púposan), kb. ennyi zsályát. Ha nincs otthon citrom, akkor citromlevet öntünk bele, kb. 1 dl-t, ha van, akkor a fél citromnak a héját belereszeljük, és a levét belefacsarjuk.
  6. Mikor a mexikói mix is puha lesz, akkor levesszük a tűzről. Ha a zöldségek egy része kicsit ropogós (a répa vagy a paprika), az nem baj.
  7. Hús elkészítése:
  8. A húst felvágjuk kb. 1 cm-es szeletekre, de ez annyira nem fontos, lényeg, hogy át tudjuk tekerni a baconnel.
  9. A húst egy közepes tálban bepácoljuk. A páchoz 8 ek mustár kell, amit elkeverünk egy kevés olajjal, 2 tk kakukkfüvet rakunk bele, 1 tk majorannát, belenyomjuk a fokhagymát és egy kevéske borsot. (Én mivel ellustultam egy kicsit, hagytam a húst kb. fél óráig pácolódni, és utána álltam neki betekergetni és megsütni:).
  10. Minden szeletet betekergetünk a baconnel, és fogvájóval átszúrjuk, hogy tartsa meg magát. Megsütjük, sózni nem szükséges, mert a bacon alapjáraton átadja az ízét neki.
  11. Ha kimarad olyan szelet, amire nem jut bacon (mert én így jártam), akkor páclével együtt berakjuk a serpenyőbe, hagyjuk megsülni.
  12. Mikor kiszedjük, ráöntjük a húsra az átsült páclét, majd reszelünk rá sajtot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 48825
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mai nap folyamán elgondolkodtam, hogy mi is van itthon, amiből lehetne finomat főzni, de könnyebb is legyen. Így hát szétnéztem a hűtőmben: zöldségek, csirkemell és egy-két friss fűszernövény. Hirtelen nem kapott el az ihlet, úgyhogy improvizálásnál döntöttem. Mostanság igazából ez jellemzi a konyhai tevékenységem. Még nem kapott senki sem ételmérgezést:P 

Hozzávalók

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek