r
Nosalty Logó

Baconos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Baconos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 781 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6237 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 365 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 781 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    384.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8642.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    6087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 6237 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy nagyobb pohárba morzsoljuk. A cukrot rászórjuk, a langyos tejet ráöntjük. Meleg helyen kb. 15 percre félretesszük, hogy az élesztő fölfuthasson benne.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a fölfuttatott élesztővel, az olajjal, a többi langyos tejjel és a tojással inkább lágy, mintsem kemény tésztát dagasztunk belőle.Nem kell keleszteni, ígyenyhén lisztezett gyúrólapon kissé kisodorjuk, és 9 egyenlő részrevágjuk. Egyenként kicsit meggömbölygetjük.
  3. A puha(szobahőmérsékletű)margarint előszőr magában,majd a sóval ízesítve keverjük habosra.
  4. Egytésztacipót vékonyra, kerekre ellapítunk. Sós margarinnal vékonyan megkenjük, majd rátesszük avékony baconlapokat. Kerekre nyújtunk egy másik tésztacipót is, szépen a már megkentlapra illesztjük.Margarinnal eztis megkenjük, majd a harmadik kerekre nyújtott tésztát ráfektetjük.
  5. Ezután 8 -16 cikkre vágjuk, mint egy tortát, attól függően,mekkora kifliket szeretnénk. Egyenként a csúcsok felé minél több csavarással föltekerjük, majd tepsibe rakjuk.
  6. Ugyanígy, hármasával rétegezve a tésztákat elkészítjüka többi kiflit is.
  7. Felvert tojással lekenjük.
  8. Előmelegítettsütőben, 200 fokon vagy légkeveréses sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, a nagyságától függően.
  9. Amikor kész, a tepsiben hagyjuk még egy ideig, hogy a kisült zsiradékot magába szívhassa, így még puhább lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 42754
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

Én egyből dupla adagot készítettem és így, sajnos nem lett elég a szalonna ezért gyorsan fel kellett találnom magam, így a megmaradt sós margarinba párizsit reszeltem, amit jól összekevertem és ezzel kentem meg a tésztát, nagyon finom lett. Aztán született egy lekváros verzió is. Akár sós, akár  édes töltelékkel készítjük, nagyon finom lesz a végeredmény. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Príma Konyha októberi számában találtam. Igaz kicsit változtattam rajta, recept bacon helyett sajtot írt, de pont nem volt itthon sajt, ezért tettem bele a szalonnát.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek