r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt pulyka almával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Baconbe göngyölt pulyka almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 648 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    2710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1814.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 2590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütést megelőző este állitjuk össze. A husit szeletekre vágjuk, és borssal megszórjuk. Sót nem szükséges rátenni, mivel a szalonna önmagában is elég sós. A baconcsíkokat elfelezzük, és a hússzeleteket beletekerjük.
  2. A hagymát pucolás után karikákra vágjuk. Egy tálba beletesszük egy pár hagymakarikát, ráfektetjük a husikat, majd ismét hagymát és újra husit, ameddig tart. Ezután felöntjük a sörrel, és annyi vízzel, amennyi elfedi. Egy éjszakára így a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap tepsire halmozzuk a hagymát, ráfektetjük a husikat, és ráöntjük a páclét. Az almákat gerezdekre vágjuk, és a tetejére rendezzük. Meglocsoljuk egy nagyon kevés olajjal, a lére pedig szórunk egy kevés ételizesítőt vagy sót.
  4. Alufóliával lefedve, sütőbe tesszük, kb. 15 percig pároljuk, aztán eltávolítjuk a fóliát, és magasabb hőre kapcsolva, megpirítjuk a husikat.
  5. Amikor kész, a husit kiszedjük, a megsült hagymát és almagerezdeket összepépesíthetjük a maradék szafttal, de hagyhatjuk egyben is, tálaláskor a körethez adva, nagyon finom.
  6. Tálalható hasábbal, rizzsel, párolt zöldséggel, de karácsonykorkrumplisalátával is. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10434
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Ajánló

Elkészítettem már sör helyett, fokhagymás tejben pácolva. Sütéskor a husi alá öntöttem, ebben a változatban is isteni finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt először egy karácsonyi vacsorára készítettem, majonézes krumplisalátával, és mivel akkor nagy sikere volt, azóta már többször elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek