r
Nosalty Logó

Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4124 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 545 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    172.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6191.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    3361 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16528 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2943 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16494 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 2179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1809 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”.
  2. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel.
  3. Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/ sütés előtt sózzuk.
  4. Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: őzgerinc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12978
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Ajánló

Krumplipürével a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a batyus csirkemáj még ízletesebb és gyorsabban elkészíthető változata. Míg a batyus változatnál egyenként kell a májat baconbe csomagolni, ennél a változatnál nemcsak, hogy gyorsabban elő tudjuk készíteni az ételt, de lehetőségünk van mindenféle finomsággal megpakolni és meglocsolni becsomagolás előtt a májakat anélkül, hogy sütés közben szétesne. Gyorsan elkészül; kb. 5 perc az előkészítés és 25 perc a sütés.  Hidegen és melegen is finom, köretként krumplipüré illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk