r
Nosalty Logó

Bableves csipetkével és kolbásszal (Bableves 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bableves csipetkével és kolbásszal (Bableves 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 796 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 139 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2298 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 796 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9191.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    6151 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1555 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    808 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14093 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3147 micro
Összesen 3177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot pár órára beáztatjuk. A babot a húslevesbe feltesszük főzni, hozzáteszünk kb.1/2 liter vizet is. A lábasba helyezzük egészben a vöröshagymát és a felvágott zöldségeket. Sózzuk ízlés szerint. Addig főzzük, míg a bab és a zöldségek meg nem puhulnak.
  2. Kevés olajon rántást készítünk, úgy, hogy az összezúzott fokhagymát, és a petrezselymet megfuttatjuk, majd hozzátesszük a lisztet és a paprikát. A felengedett rántást hozzáöntjük a leveshez.
  3. A levesbe tesszük a felkarikázott kolbászt, és tovább főzzük.
  4. Közben elkészítjük a csipetkét. A tojást elkeverjük, hozzáteszünk egy csipet sót, és annyi lisztel keverjük el, hogy keményebb tészta állagot kapjunk. A tésztát gombócba gyúrjuk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük. Ehhez a mennyiséghez a tészta felét szoktam a levesbe csipkedni. A tészta 5-8 perc alatt fő meg.
  5. Tejföllel tálaljuk, aki szereti, az pár csepp ecetet is tehet bele.
  • Receptkönyvben: 931
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 450
  • Össznézettség: 367220
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy hagyományos, nagyon egyszerű és finom étel. Készíthető füstölt csülökkel is. Csípős paprikával, fehérkenyérrel még tovább fokozható.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek