r
Nosalty Logó

Babgulyás Katrin konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Babgulyás Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    519 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 454 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.8 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6424.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    2871 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1338 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    6572 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    84 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a babot.
  2. Másnap a babot egy lábasba rakjuk, felöntjük 2 ujjnyira vízzel, s kb. 20 percet főzzük. Ha letelt a 20 perc, akkor leöntjük róla a vizet, mivel nagyon puffasztó étel, de így nem fog annyira puffasztani, főleg, hogy majd rakunk bele borsikafüvet is.
  3. Eközben a húst felkockázzuk, majd a krumplit, a zöldséget és a répát is megpucoljuk, s felkarikázzuk.
  4. A kuktába beleöntjük az étolajat, beleszórjuk az apró kockára összevágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, s kicsit megsózzuk, mert akkor nem fog odaégni a hagyma, s kevergetjük. Ha üvegesre dinsztelődött, akkor belerakjuk a húskockákat, s kevergetjük addig, amíg minden oldala megpárolódik. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, majd rászórjuk a répát, zöldséget, kockára vágott krumplit, az összevágott paprikát és paradicsomot. Jól átkeverjük, s beleszórjuk a babot, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
  5. Beleszórjuk a sót, a köménymagot, a borsikafüvet, a babérlevelet. Jól átkeverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
  6. Ha igen, akkor rátesszük a fedőt, s nagy lángon addig főzzük, amíg elkezd sisteregni, ekkor levesszük a gázt kis lángra, s kb. 1 órát főzzük. Az én kuktám már nagyon régi, de aránylag új kuktában biztos sokkal hamarább megfő a hús és a bab is.
  7. Ha letelt az 1 óra, akkor félrehúzzuk a kuktát, s ha már lehet, akkor levesszük a tetejét, s megkóstoljuk. Ha puhának tűnik és elég sós, akkor a galuskát beleszaggatjuk, s még kb. 10 percig forraljuk nagy lángon, néha megkevergetjük. Utána ízlés szerint ecetet öntünk bele. Elzárjuk alatta a gázt, s rászórjuk a levesre a petrezselyem zöldjét. El is készült a levesünk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 55663
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a bablevest, mert nagyon tartalmas leves. Utána csak valamilyen tésztát vagy derelyét, szilvás gombócot szoktam készíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek