r
Nosalty Logó

Babgulyás csipetkével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sandrine
Babgulyás csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8849 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6027.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    3714.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3658 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1932 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35396 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 4205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat apró kockákra vágjuk és az olajon kb. 10 perc alatt üvegesre pároljuk. A húst kicsi kockákra vágjuk, hogy minél hamarabb megfőljön. A hagymához adjuk, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
  3. Miután felforrt, fűszerezzük pár babérlevéllel és felöntjük kb. 1-1,5 l vízzel. A szalonnát is ekkor adhatjuk hozzá.
  4. Amikor a hús már majdnem megpuhult, a karikára vágott zöldségeket is a levesbe tesszük, és együtt főzzük tovább. Az ízesítőket itt használjuk: ízlés szerint só, bors, ételízesítő, fokhagymakrém, gulyáskrém mehet bele. A levest kb. 2,5 literre kiegészítjük, és ha elfő, pótoljuk.
  5. Amíg azöldségek főnek, elkészítjük a csipetkét. A lisztet egy nagy tojással és kevés sóvaltésztává gyúrjuk.Amint összeáll, pihentetjük. Ha a zöldségek készre főttek, belecsipkedjük a gulyásba, és többször átkeverjük.
  6. Akonzerv babnak leöntjük a levét, átmossuk, és a leveshez adjuk. Erős Pistával ízlés szerint csípőssé tehetjük a gulyást. A kívánt ízhatás elérése érdekében ajánlatos többször megkóstolni és aszerint fűszerezni! Az egészet még pár percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
  7. A durvára vágott petrezselymet azután dobjuk a levesbe, miután lekapcsoltuk a tűzhelyet, hogy ne veszítsen sokat a vitamintartalmából.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 202
  • Össznézettség: 155082
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Ajánló

Friss fehérkenyérrel ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Mi így készítjük, és nagyon szeretjük. Olcsó, egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?