r
Nosalty Logó

Babéros csirkemájleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Indigo
Babéros csirkemájleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1268 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2162 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 316 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6325.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    4233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9273 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1635 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8649 micro
  • α-karotin
    2503 micro
  • β-karotin
    6174 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1268 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyökeret és a répát megtisztítjuk és vékonyka csíkokra vágjuk.
  2. Feltesszük főni kb. 8dl vízben a zöldségeket, a gombát, beltesszük a leveskockákat és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Forrás után 10 percig főzzük.
  3. Közben a csirkemájat csíkokra vágjuk. A tejfölt a keményítővel simára keverjük, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe.
  4. Ezután azonnal beletesszük a csirkemájcsíkokat is és folyamatosan kevergetve, kis lángon még 10 percig forraljuk.
  5. Végül beleszórjuk a megmosott és finomra aprított kaprot, csipetnyi sóval és néhány csepp édesítővel, citromlével ízesítjük, de már nem forraljuk. A tűzről lehúzva, fedő alatt hagyjuk állni néhány percig. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórjuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5761
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg Frank Júlia receptje (cukros változatban). Amikor rátaláltam erre a receptre, félve főztem meg először, nem tudtam mi lesz belőle, idegen volt nekem a máj a levesben. De rögtön olyan kedvenc lett a családban, hogy a lányom minden ünnepre, még a szülinapjára is évekig ezt kérte főzni :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek