r
Nosalty Logó

Bab muszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bab muszaka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Összesen 557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Összesen 2229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7184.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2243 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    2650 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1159 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 2229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Elkészítés

Töltelék

  1. A pinto babot előző nap beáztatjuk, minimum 12 órára. Ha nem felejtjük el, cseréljük rajta a vizet egyszer.
  2. A babot leszűrjük, és friss vízben feltesszük főni. 10 percig forraljuk, majd 1 óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük. (Ha konzerv babot használunk, azt leszűrjük és átmossuk. Félretesszük. )
  3. Az olívaolajat egy wokban vagy főzőedényben felmelegítjük.
  4. Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk az olajon.
  5. A fokhagymát is meghámozzuk, és apróra kockázzuk. A hagymára dobjuk.
  6. A babot hozzáadjuk, és összekeverjük.
  7. A konzerv paradicsomot is beleöntjük, és elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a vörösborecetet és a fahéjat, belekeverjük.

Szósz

  1. A sajtot lereszeljük, félretesszük.
  2. A vajat egy közepes főzőedényben felolvasztjuk.
  3. Beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Legegyszerűbb fém habverővel.
  4. A tej felét beleöntjük, és csomómentesre keverjük.
  5. Hozzáadjuk a többi tejet is, és kevergetve besűrítjük.
  6. Beleszórjuk a lereszelt sajtot, és beleolvasztjuk.
  7. Belekeverjük a sót, borsot, szerecsendiót. Félretesszük.

Összeállítás

  1. A padlizsánt megmossuk, vékonyra szeleteljük. Érdemes a szeleteket negyedekre vágni, így nem kell a tálaláskor a tányéron vagdosni őket. Félretesszük.
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  3. Egy evőkanál olívaolajjal kikenünk egy kb. 20cm x 30cm x 6cm-es kerámia sütőedényt, jénait vagy tepsit.
  4. A paradicsomos-babos keverék felét a sütőedénybe öntjük, elegyengetjük.
  5. A sajtszósz felét ráöntjük, és elkenjük a sarkokba is.
  6. A padlizsánszeletek felét rárétegezzük.
  7. A paradicsomos bab második felét ráöntjük a padlizsánszeletekre. Elsimítjuk.
  8. A sajtszósz második fele következik. Hagyjunk egy-két evőkanálnyit meg.
  9. A maradék padlizsánszeleteket is rárendezzük.
  10. A maradék sajtszósszal megkenjük.
  11. 1 óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3270
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 09.

Ajánló

Pirítóssal, salátával vagy egymagában is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A páromnak nem kedvence a babos étel, de ebből repetát kért. Laktató és ízletes. A pinto bab puha, krémes állagúra fő, ezzel hozzájárulva az élményhez.

Hozzávalók

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek