Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ayran házilag recept

hozzászólások (20)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

  • 300 g görög joghurt (házi készítésű , ha nem kapunk boltban rendes zsíros joghurtot)309 kcal
  • 200 g víz (hideg)0 kcal
  • 6 g (tengeri, jódozott)0 kcal
összesen: 309 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 1 adag *

  • 300 g görög joghurt (házi készítésű , ha nem kapunk boltban rendes zsíros joghurtot)309 kcal
  • 200 g víz (hideg)0 kcal
  • 6 g (tengeri, jódozott)0 kcal
összesen: 309 kcal

energiatartalom / 100 g *

  • 59.3 g görög joghurt (házi készítésű , ha nem kapunk boltban rendes zsíros joghurtot)61 kcal
  • 39.5 g víz (hideg)0 kcal
  • 1.2 g (tengeri, jódozott)0 kcal
összesen: 61 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3.14stike
3.14stike Mon, 2014-11-03 11:41

Könyörgöm! Török receptbe görög joghurtot?
Ha ezt egy török meglátná - török-magyar testvérség ide vagy oda - tuti, hogy igen ferde szemmel nézne rád!
Lehet kapni a magyarországi török boltokban TÖRÖK JOGHURTOT !! A kaymaklı yoğurt az igazi erre a célra, a maga 3%-os zsírtartalmával. És nem kell hozzá himalájai só, az semmivel nem jobb, mint bármelyik másik (elvégre mindegyik az ősi tengerek kikristályosodott sója).
A törökök habosan szeretik az ayrant, van hozzá egy spéci készülékük. Ha nincs ilyen, kézi habverővel is könnyen készíthető.

Bendi
El Bendi / Bendi Mon, 2010-07-05 13:56

Ayran elkészült tegnap, hihetetlen finom!! ráadásul ajánlásod felé hajlott a kezem, s mozsárban megzúztam hamar egy z. kardamom magjait s hozzákevertem :-)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-07-05 17:43

Nagyon örülök, hogy ízlett! Legközelebb már én is kardamommal fogom inni. :)) Üdv: Mrs Smith Ui.: Hozzá is írtam az ajánlóba!

Bendi
El Bendi / Bendi Sat, 2010-07-03 13:40

No, ez is belépett a kedvenc italok sorába! Éppen készülődik 4 liter saját joghurt az üvegben, holnap már jó lesz, előbb így próbálom ki (ugyanis indiai vagy csak simán csípős étkekhez gyakran tálalok himalájasós joghurtot, csak úgy, hűtésnek), aztán köv. héten ha sikerül legalább ennyi liter görög joghurt, akkor azzal is meglesz :-))

Egyébként érdekelne, miként tudtok ennyi görög-török-indiai receptúrát? - vagyis a háttértörténet, ha szabad kíváncsiskodnom :-)
szép napokat! Bendi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-07-03 18:04

Örülök neki, hogy tetszik!:) Egyébként pont most találtam, hogy az Ayrant szívesen ízesítik 2-3 zölkardamom belső magjával, (tehát tok nélkül) amit előtte mozsárban porrá törnek. Ha gondolod, próbáld ki!
Hogy honnan tudunk ilyeneket?! Legkisebb kémnövendékünk, Junior így válaszolt erre: "Ha szereted az életed, nem akarod tudni!":-P Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni!:DDD Félre tréfa, nekem szívem csücske Görögország. Semmi családi vagy egyéb kapcsolódásom sincs hozzá, de ilyenkor, nyáron, már szinte "honvágyam" van oda...Az sós, párás tengeri levegő, a virágok tömény illata, melyet a levegőbe lehelnek, a napsütés, a táj, az emberek, az ízek, a zene, mind-mind, egyszóval nagyon szeretem. De nem csak én, a család többi tagja is. Így természetes, hogy az ott tapasztalt ízeket itthon is megpróbáljuk elővarázsolni. Nekem, Törökország nem áll távol Görögországtól, vagy fordítva, de lehet, hogy ezért megköveznek, és ott is nagyon izgalmas ízekre lel az ember. Indiáról meg annyit tanultam főiskolai tanulmányaim során, hogy az ottani konyhát már vétek lett volna kihagyni. De nálunk az egész család így van vele, bárhol jár az ember a világban, a gyomron keresztül lehet az egyik legkönnyebben kapcsolatot építeni az emberekkel. Mert mindig érdekelnek a helyi szokások, emberek, egyszóval minden. A többi meg utánaolvasás, utánajárás, stb. Másrészt a fűszerek sokszínű használata nagyon izgat minket, mert ezzel szerintem igen sokat lehet hozzátenni az egészséges táplálkozáshoz, másrészt izgalmassá válik még a legegyszerűbb étel is. Beindítja képzeletet, és életörömet ad. Asszem dióhéjban ennyi...:DDD Köszönjük a kedves érdeklődést, jól esett!:)) Mrs Smith

Bendi
El Bendi / Bendi Sat, 2010-07-03 21:15

Jajj, de jó! "Köszönöm a mesét" :-)
Erősen kedvelem a kardamomot, uh mindenképpen teszek bele.
A fekete változatát is ismeritek? Én csak úgy hívom "bogár" mert az ételbe téve megszívja magát és úgy néz ki mint egy páncélos bogár :-) kedvelem a füstös ízét, ki is használom, hogy ilyen, beleteszem olyan étkekbe amiknek jól áll a "füst íz", így kikerülöm az aromák használatát.
Gyümölcsleves pedig nem készülhet z.kardamom és csillagánizs nélkül!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-07-03 21:26

Igen, múltkoriban vettem fekete kardamomot, és ott szagoltam vagy tíz percig, olyan finom füstölt szaga van! :) Még ugyan használni nem használtam, de hamarosan arra is sor kerül.

elif
Tekten Elif / elif Sun, 2010-06-13 07:18

Bizony bizony kánikulában igen jól jön, na és (nehezebb) húsételek, grillételek kísérőjeként egy török asztalról elmaradhatatlan.

309
görög joghurt 3 dl
víz 2 dl
1 teáskanál