r
Nosalty Logó

Avokádókrémes madárfészek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Avokádókrémes madárfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Összesen 2671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    1043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1861 micro
Összesen 2671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Elkészítés

A lapcsánka tésztához

  1. A lapcsánkatésztát készítjük el először. Aburgonyát meghámozzuk, és krumplireszelőn lereszeljük egy nagyobb tálba.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk és azt is belereszeljük, fokhagymát is belepréselünk. A lisztet hozzáadjuk, és 4 db tojást ráütünk. Fűszerezzük sóval, borssal és őrölt köménnyel. Összekeverjük.
  3. Teflon serpenyőben kevés olajon kis fészkeket készítünk, középen lyukkal. Mindkét oldalukat megpirítjuk (kb. 5 perc).
  4. Az avokádókrémhez az avokádót kettévágjuk, és kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. 1/3 citrom levét ráfacsarjuk.
  5. Egy tálba tesszük,a két meghámozott főtt tojást hozzáadjuk, beletörünk 2 gerezd fokhagymát, a 10 dkg vajat, és a fűszereket, sót, őrölt bazsalikomot, és az oregánót beletesszük. Kézi botmixerrel összemixeljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2162
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Ajánló

Ajánlom este elkészíteni, majd másnap reggelire elfogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lapcsánkát készítettem, és gondoltam, mivel itt a tavasz, milyen lenne egy "madárfészek" ebből a tésztából, avokádókrémmel megkoronázva. Itt ki lehet élni a sütésnél a kreativitást!  A citrom leve az avokádóra azért kell, hogy ne változzon meg az a szép zöld színe csúnya barnára.

Hozzávalók

A lapcsánka tésztához

Az avokádókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek