r
Nosalty Logó

Avokádókrém 8. - a Közel-Keletről

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petunia
Avokádókrém 8. - a Közel-Keletről
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 302 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 151 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 302 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást feltesszük főni, forrástól számított 10 percig főzzük.
  2. Közben az avokádót a magja mentén hosszában félbevágjuk, a húsát egy lapos tányér egyik felére kanalazzuk, és villával összetörjük (nem muszáj teljesen pépesre, kicsit lehet darabos). A zúzott fokhagymát hozzáadjuk.
  3. Ha megfőtt a tojás, megpucoljuk, és a tányéron az avokádó által szabadon hagyott területen villával szintén összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük az avokádóval. Sózzuk, borsozzuk és a citromlevet is a krémhez adjuk. Azért ezt utoljára, mert a citromlé adagolását fokozatosan, a többi ízhez mérten kell elvégeznünk (néha megkóstolva, hogy mikor lesz elég a savasság).
  4. A krém kész, az avokádó héjába visszatöltve vagy tálkába szedve tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 211
  • Össznézettség: 219219
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Kenyérre kenve (pirítóssal verhetetlen), esetleg tortilla chipshez mártogatósnak, olívabogyóval, friss zöldséggel kínáljuk. Ha többet szeretnénk készíteni belőle, akkor a hozzávalók mennyiségét arányosan növeljük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádókrém 8. - a Közel-Keletről
Petunia 5 recept

Ennek a receptnek köszönhető első találkozásom az avokádóval - a vonzalom azóta is töretlen. :) Eszter barátnőmtől hallottam ezt a receptet, aki izraeli rokonaitól leste el, ott ez a guacamole helyi megfelelője. A recepthez járt még használati utasítás is az avokádóhoz: a még nem teljesen érett példányokat konyharuhába csavarva kell őrizni (nem a hűtőben!), amíg megpuhulnak. Nálam szinte mindig pihen egy-két avokádó a konyhaasztalon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek