r
Nosalty Logó

Avokádó brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Avokádó brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 3183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 20x25cm tepsit vajjal kikenünk, liszttel megszórunk. A sütőt 160 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A vajat és kockákra tört csokit gőz felett felolvasztjuk.
  3. Közben a lisztet, édesítőszert és a sütőport habverővel összekeverjük. Ha gluténmentes lisztet használunk, így a legegyszerűbb csomómentesre keverni.
  4. Fakanalat vagy spatulát veszünk elő. A lisztes-édesítőszeres keverékbe adjuk a tojásokat egyenként.
  5. Az avokádó húsát kikaparjuk, villával összetörjük. A lisztes-tojásos masszába keverjük.
  6. A csokis vajat 2-3 kanalanként keverjük bele a tésztába.
  7. Az előkészített tepsibe öntjük, szétterítjük és elsimítjuk.
  8. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben.
  9. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálcára helyezzük. Folpackkal letakarva sokáig eláll a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6655
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.

Ajánló

Ugyan nem próbáltam, de szerintem kókuszzsírral vagy növényi zsiradékkal is készíthető. Egy marék darabolt diót is belekeverhetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már a brownie is egészséges! Mindent ehetünk! :-P  Nagyon laktató.  A tradicionális brownie tömör marad sütés után. A magyar ízléstől ez merőben eltér. Ez a brownie levegősebb, de még mindig nedvesebb belül. Mi így szeretjük. Ha tradicionális brownie-t szeretnél, csak egy késhegynyi sütőport tegyél bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek