r
Nosalty Logó

Ausztrál répás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ausztrál répás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1045 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 8351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4626 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1045 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    592.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    218 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5015.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    842 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.7 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4466 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37012 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 8351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    680 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket.
  2. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.
  3. Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget.
  4. Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.
  5. Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet.
  7. Kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 919
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 140424
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves ismerősünknek készítettem ezt a sütit, hálám jeléül rendszergazdai segítségéért. A hatalmas adagra való tekintettel, jutott belőle nekünk is. Észrevételünk: a krém akár el is hagyható a tetejéről. Azért a receptet az eredeti formájában osztom meg, ahogyan az a Sütés alapkönyvében olvasható  (egy-két mennyiségnél tértem csupán el), és ki-ki eldöntheti, hogy krémesen vagy a nélkül készíti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?