r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3940 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 986 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.3 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    2326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 3940 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk.
  2. A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalát néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és kevés fahéjjal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Az almát héjastól szépen cikkekre, a sajtot kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk.
  4. Az elősütött csirkemellet egy nagyobb jénai tálba átszedjük. A visszamaradt fűszeres olajra öntjük a tejszínt, és kb. egy perc alatt átmelegítjük.
  5. A húsra tesszük az almaszeleteket, majd a lecsepegtetett aszalt szilvát elrendezzük a tetején. A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk. Ezután sajtszeletekkel beborítjuk, és a tetejére a bacon szeletek következnek.
  6. Az előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 30 percig sütjük, majd még 15 percig alsó-felső sütésen.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5243
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Ajánló

Sokféle köret finom lehet hozzá. Én az ünnepi jellegét a fenséges - a neve is ezt sugallja - hercegnő burgonyával adtam meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A vörösborba áztatott aszalt szilva ízvilága az egyszerű csirkemellet "megbolondítja"! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?