r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-unicumos puncstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Aszalt szilvás-unicumos puncstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Összesen 958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Összesen 7671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1891 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9737.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2998 mg
  • Nátrium
    4610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1600.7 g
  • Cukor
    1184 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    1373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2689 micro
Összesen 7671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a 4 ek vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  3. Ha kihűlt a piskótánk, vékonyan levágjuk a tetejét, és a belsejét kivágjuk úgy, hogy körben és alul kb. 0,5 cm maradjon. A citromokat kicsavarjuk (0,8 dl-t), és a porcukorral felmelegítjük, időnként megkeverve, hogy a cukor felolvadjon. A citromos cukorszirupot kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a málnaszörpöt és a feldarabolt piskótabelső felét, a másik felébe a szilvás unicumot (én nem áztattam be az unicumba az aszalt szilvát, de a torta elkészítésének kezdete előtt kb. 2 órára be lehet áztatni, hogy puhuljon), és a feldarabolt piskótabelső másik felét.
  4. A narancsot kicsavarjuk (nekem a 0,3 dl narancslé volt), és összekeverjük a sárgabaracklekvárral. Bekenjük vele belül a piskótát, és a tetejének az alját.
  5. A piskótába alulra beleegyengetjük a málnás piskótadarabokat, majd elosztjuk rajta az aszalt szilvát. Erre tesszük az unicumos piskótadarabokat. Rátesszük a piskóta tetejét. Lefedjük egy sütőpapírral, és nehezéket teszünk rá, hogy összepréseljük. Egy éjszakát így hagyjuk.
  6. Másnap a sárgabaracklekvárt összekeverjük a 0,2 dl unicummal, és kívülről bekenjük vele a tortát. Kinyújtjuk a fondantot, és a tortát beleburkoljuk.
  7. Díszíthetjük, én ostyavirágokat tettem rá. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4800
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás-unicumos puncstorta
Gonoszka1 428 recept

Édesanyám születésnapja augusztus 20-án van, és erre készítettem ezt a tortát a mascarponés-gyümölcsös tekercs és a gyümölcsös-túrós zselé mellé. Természetesen a szokásos hideg tojás, a túrós-sajtos pogácsa, és a tormás sonkatekercs egyszerűen is a kínálatban volt. Azért találtam ki a puncstorta ilyen ízesítését, mert Édesanyám szereti az aszalt szilvát és az unicumot. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan fogyott. A sárgabaracklekvár és a málnaszörp saját gyártmány, de azért megsaccoltam, hogy kb. mekkora a költsége a tortához.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek