r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás marhapecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Aszalt szilvás marhapecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3060.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 3290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. A tejszín és az aszalt szilva kivételével a többi alapanyagól pácot készítünk, melybe 2-3 napra betesszük a húst érlelni a hűtőbe.
  2. Elkészítés előtt a húst kivesszük a pácból, és szárazra töröljük.
  3. Egy vastag falú lábasban 1-2 kanál olajat felhevítünk, és a hús minden oldalát hirtelen átsütjük, megpirítjuk.
  4. A megpirult húsra visszaöntjük a leszűrt páclevetés fél liter marha húsalaplét, és így 150 fokos sütőben hőlégkeverésen sütjük.
  5. Ha már puhul a hús, hozzáadjuk az aszalt szilvát. Ha elfogyna a leve, marhahúslevessel pótoljuk.
  6. Mikor omlósra sült a hús, felengedjük 2 dl tejszínnel, és összeforraljuk.
  7. Lehet rizs vagy burgonya körettel tálalni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3494
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás marhapecsenye
Évi néni 1830 recept

Ült a mélyhűtőmben ez a darab husi, és csak arra várt, hogy valami nagyon finom étel készüljön belőle... És ez így lett!

Címlapról ajánljuk

További cikkek