r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás májpástétom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvás májpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2018 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3814 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3812 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 168 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6079.5 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    1746 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45766 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    183 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1637 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45746 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 2018 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2776 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésmájat megmossuk, csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és félkarikára szeleteljük.
  3. Az 1 ek zsírt megolvasztjuk és megdinszteljük rajta a hagymát, mikor üveges, hozzáadjuk a májat. Fehéredés után még 1-2 percig kavargatva pirítjuk (mint a resztelt májnál), mikor már nem véres a közepe levesszük a tűzről.
  4. A 1/2 liter tejbe beáztatjuk a zsemlét.
  5. Ha kihűlt, ledaráljuk a májat, a végén hozzádaráljuk a tejbe áztatott zsemlét és az aszalt szilvát. Ízlés szerint tesszük hozzá a mustárt és a többi fűszert.
  6. Belekeverünk 3 tojássárgáját, és a felvert fehérjét hozzáforgatjuk.
  7. A pástétomformát kizsírozzuk,és beletesszük az összeállított masszát. Alufóliával lefedjük.
  8. 2 óra hosszáig főzzük 3/4 részig érő vízfürdőben. Ha langyosra hűlt, kifordítjuk tálcára.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8067
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon bonyolultnak tűnik, de ne ijedjetek meg, nem olyan nehéz. Megéri a macerát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek