r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás kacsamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Aszalt szilvás kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1835 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 459 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1835 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
  2. A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
  3. A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
  4. A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
  5. Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
  6. A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 628
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 99913
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 18.

Ajánló

Burgonyapürével tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megszokottól kicsit eltérően szerettem volna elkészíteni a gyakran asztalunkra kerülő kacsamellet. Váncsa István Ezeregy receptje közül erre esett a választásom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek