r
Nosalty Logó

Aszalt barackkal töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Aszalt barackkal töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2633 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 659 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    206.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5637.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2286 mg
  • Nátrium
    2365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    897.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2633 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket felszúrjuk a szélesebbik végénél kezdve. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a csirkemelleket megtöltjük az aszalt sárgabarackkal, majd betekerjük bacon-be.
  3. Egyenként alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és kevés vizet öntünk alá.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig pároljuk, majd kibontjuk, és a bacon-t megpirítjuk minden oldalán. A vizet előtte öntsük le róla.
  5. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 36696
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az első kapott szakácskönyvemből készítettem, amit a férjemtől (ma már) kaptam.:) Először féltem tőle, hogy hogy fog ízleni, bár szeretem a gyümölcsös ételeket. Kicsit különleges íze van, de nagyon finom. De aszalt szilvával is elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?